Våffelfest



Idag mumsade jag, Nea, Sara, Frida, Filip, Samuel och Erik på våfflor hemma hos mig, våfflor smakat för övrigt extra utsökt i kombination med grädde och hjortronsylt. Tänk vad lite våfflor och vänner kan göra för en höstdag.

/Stilist


The two c's

Idag fick mamma sin 50-årspresent och gissa om jag är avis. I paketet låg nämligen en cartier tank-klocka, hur fabulöst? Till middagen bestående av pasta med sparris och räkor dracks det champagne och imorgon drar jag till barcelona. Livet är en fest!


/Stilist


Packad

Jag har tillbringat dagen med att läsa, pimpla thé och göra absolut ingenting. Alldeles, alldeles underbart. Nu dricker jag körsbärsthé och packar inför barcelona dit jag åker på onsdag. Där är det 20 grader varmt och det känns som att jag har glömt vad man har på sig när det inte är bitande kallt. I vilket fall hamnade jag på netaporter och topshop och spanade in vad jag skulle vilja ha med mig.



byxor från marc jacobs för kalla vindar


väska från chloé att ha kamera, plånbok, guidebok  med mera i


fantastiska skor från lanvin


Sötsöt klänning från topshop


aftonjacka för glittrande kvällar från topshop


flygande örhängen från topshop


/Stilist


Livet är en fest

Kände jag i fredags när jag traskade iväg till min enda lektion utklädd till Hermione dagen till ära. I skolan möttes jag av flera utklädda och sedan på samlingen taggade jag till ännu mer när showen var här bra. Sedan mattades glädjen ut igår morse när jag anslöt mig till 47000 andra och skrev högskoleprovet, dock förbättrades läget när jag drog iväg på en 18-årsdrink. Champagne, lbd:s och nöje. Nu ska jag bege mig mot riddarbageriet för bokklubbsmöte. Nu är livet faktiskt en fest!

/Stilist



bildkälla


Suck

Nu ska Selena Gomez lansera en klädkollektion, hur många "kändisdesignade" klädkollektioner behöver världen, och hur mycker mer stålar behöver tjejen? Även om faktumet att kläderna ska vara miljövänliga glädjer mig så måste jag undra hur smart det är att hennes inspirerande citat ska stå på dem? Men äsch tjejen är söt och kändiskläder säljer ju tydligen men det vore roligt om nya designers kunde få uppmärksamheten istället.

/Stilist


Lägesrapport

Mycket som händer, just nu pluggar jag inför examinationsveckan från helvetet med två naturkunskapsprov, en teaterinlämning och som gräden på moset högskoleprovet nästa lördag. Puh! Men de senaste kvällarna har tillbringats med roligt folk först på en teaterföreställning och sedan igår med styrelsemiddag på fridays, vi hade hur kul som helst. Nu sitter jag och avslutar teaterinlämningen innan jag ska bort till söder för en study group hemma hos Emma. Men ikväll blir det middag igen och torsdag kväll blir det filmkväll följt av en festlig halloweenfredag med tv-spelshäng på kvällen, lördag blir det födelsedagsdrink, söndag bokklubb och slutligen nästa onsdag br det av till barcelona. Mycket, mycket men allt utom plugget roligt, roligt.

Och juste, kan ju också passa på att berätta att skolmusikalen jag jobbar med är Dracula, hur häftigt som helst och vi börjar få fart på skisserna. Lite kuriosa är att Idols Erik Grönwall spelade huvudrollen i en tidigare skoluppsättning, We will rock you. Men i alla fall så kommer nog lite av musikalarbetet hamna här på bloggen, kan ju inte hålla mig!

ha en trevlig lördag

/Stilist


Nej se det snöar



Idag skulle jag gärna gått iklädd den här looken från Stella McCartney med tanke på att det snöar utanför mitt fönster just nu. Underbart! Bild från style.com

/Stilist

solfjäder


bild härifrån


Visste ni att solfjäderna introducerades i europa när Columbus gav en med fjädrar till Isabella av Kastilien? Lite härlig modehistoria en tisdagsmorgon.

/Stilist


Green Day

Gårdagskvällen spenderades tillsammans med de här grabbarna och några tusen till i globen. Fy tusan vad bra det var.

/Stilist


Shopping och fika

Igår smörjde jag, Emelie, Vida och Sophia kråset på mocco. Jag åt deras chevrésallad som var rent ut sagt himmelsk. Där fick vi även dagens "kändisspaning" i form av Blondinbella som satt ett bord bort. Sen var det shopping som stod på agendan. Jag köpte en jättefin cremefärgad basker inne på NK och en svart festklänning inne på h&m. Svarta kläder blir så himla dåliga på bild så jag struntar i att visa upp den men här är min nya basker i alla fall.



/Stilist


Fint på en fredag


Monica Vinader


Marios Schwab


Burberry prorsum


miu miu

Idag ska jag på finmiddag, grejt så att säga. Jag låter mig inspireras av kimono fusion och klär mig i tankarna i denna outfit. Vad det blir i verkligheten vete tusan. Alla bilderna kommer från netaporter.

/Stilist


En ledig fredag

Idag är jag ledig. Har bara en lektion på fredagarna och ibland blir den inställd och jag får långhelg. Dock tillbringade jag förmiddagen tillsammans med Aline på stadsbiblioteket där vi plöjde modeböcker som aldrig förr. Det vankas redovisning i renässansens dräkthistoria för min del och research inför musikalen. På tal om musikaler så är den här låten inte fy skam.


/Stilist


Paris



Mamma kom nyss hem från Paris med finfina presenter. Till min syster hade hon med sig macaroons och jag som inte äter sött fick den fina påsen!



Finaste askarna.



Jag som samlar på starbuckskoppar fick en ny som lär bli en riktigt thé-favorit.

Sov gott
/Stilist


Kimono Fusion


bild smh.com

Igår var jag på studiebesök och visning av utställningen kimono fusion på östasiatiska muséet med kläddesignen. Även om utstälningen var relativt liten kände jag att jag fick ut mycket av den. Det fanns både gamla kimonos och nya plagg. Dessutom blev vår grupp indelad i par och alla fick ett objekt att redovisa om. Min grupp fick snöa in på en gammal bröllopskimono. Åh vad jag skullle vilja ha en kimono. Hantverket och tankarna bakom är helt fantastiska. Dock är de snordyra vilket pappa insåg för ett antal år sedan när han var i japan. Dock kom han hem med den här morgonrocken som är alldeles underbar. Jag älskar att den är stiliserad men ändå flytande i mönstret. 

I vilket fall, gör ett besök på utställningen om du har möjlighet till det.







/Stilist


Ännu en dag ännu en latte



Ännu en dag, ännu en håltimme, ännu en megalatte på Saturnus.

/Stilist


High school musical?

Just nu är det mycket kläder på dagtid för min del vilket gör att det inte alltid blir så mycket kläder på kvälstid (bloggen). Jag läser både kursen fackteckning och design och jobbar dessutom med kostymen till skolmusikalen som 100 poängsprojekt. Mina läxor kan bestå av att rita danskostymer eller hitta rätt ord för att beskriva min kollektion. Underbart roligt och precis vad jag vill hålla på med men det gör att det inte alltid finns så mycket kvar att skriva om när dagen är över. Men jag ska försöka hitta roligheter att skriva om.

Nu ska jag iväg för en dag med svenska och östasiatiska.

/Stilist


Universums största latte?



Under dagens inställda naturkunskap b lektion imundigades det latte i balja  tillsammans med Emma och Martin på Saturnus. Rekorderligt om jag får säga det själv.

/Stilist


Barcelona

Tiden går fort fram, om tre veckor har jag mitt sista höstlov. Det känns spännande, lite stressigt och kanske inte lika välkommet som vanligt. Nu har trots allt snart en fjärdedel av trean gått och jag vill njuta av varje sekund. Jag tycker om att vara i skolan, lära mig nya saker, umgås med underbara vänner och att känna att jag gör någonting varje dag. Dock ser jag samtidigt fram emot höstlovet för då åker jag och familjen till Barcelona. Tidigare har jag inte varit i en spansk stad i inlandet. Mallorca och Teneriffa är mina tidigare välidgt solsemestriga erfarenheter av detta sydliga land. Så idag tänker jag försöka läsa lite i guideböckerna och spåna på vad jag vill se och uppleva.



Har du varit i Barcelona och vad tycker du att jag ska göra där i så fall?

/Stilist


Om jag bara skulle vara klädd i h&m ikväll skulle jag ha på mig

Om jag bara skulle vara klädd i h&m ikväll skulle jag ha på mig följande:








Fördelen men önskeoutfits från h&m är att de faktiskt går att införskaffa, mest sugen är jag dock på skjortan och kjolen. Låt denna låt följa mer er ikväll

/Stilist


RSS 2.0