Onsdagens äventyr

Idag har jag gjort lite allt möjligt. Efter en lugn och fixig morgon hemma åkte jag och min syster in till stan för att äta lunch med mamma, Karin, Sofia och Amanda. Vi åt på Lilla Matsalen på NK, alla i sällskapet åt sallader förutom jag och Sofia som valde fiskgrytan.

Himla god och himla kul att träffa tjejerna då de till hösten flyttar till Vietnam.



Sedan drog mamma och Karin och vi andra spanade in reashoppingen på NK, Sofia fyndade en klänning på Coast men vi andra var inte lika lyckosamma. Sedan hade vi så himla ont i fötterna att vi tog en fika, cappucino och croissant var min melodi.

Sedan lämnade jag de andra för att möta upp min vän Sanna och gå på cosmonova, ett otroligt underskattat nöje.



Kom hem ganska sent, åt en ganska sen middag bestående av mozzarella, tomat, olivolja och balsamico, enkelt, lagom mättande för en sen middag och alldeles jättegott.



Sedan kom Sanna över till mig och hjälpte mig att packa inför sommarens resor, en resas packning hamnade på gardinstången i brist på andra utrymmen.

Nu är jag inte så lite trött och ska krypa ner i sängen med en bra bok, god natt!
/Stilist

Dagens outfit



Här kommer ett ganska så ovanligt inslag på den här bloggen: dagens outfit.
Klänning från carlings, strumpbyxor från h&m och skor från vagabond.

Nu ska jag iväg på tjejlunch med mor, syster och familjevänner.

/Stilist

The Beat



Har man inte råd med en burberrytrenchcoat kan man i alla fall använda deras parfymer, The Beat har precis gjort entré på min dofthylla.

/Stilist

Är det ett vaktelägg eller en skål?



Nyss hemkommen från Frankrike packade jag upp min nya skål som jag köpte i Taizé, alltså det franska klostret där jag har befunnit mig den senaste veckan. Den är gjord av bröderna och passar perfekt i mitt rum mot min blå fondvägg.



Just nu huserar ett antal av mina armband i den.

/Stilist

Sommarfärger



Efter en vecka i underbara Frankrike med klart mindre grönsaker än vad jag är van vid var det Så Otroligt Gott med dagens lunch, jag hackade upp lite paprikor, blandade med  olivolja, timjan, salvia och rosamarin, ner i en ugnsform och smulade över fetaost, in i ugnen och ett tag senare, klart!

/Stilist

La France

Imorgon bitti åker jag till Frankrike och missar därmed bröllopet, bitter är det minsta man kan säga. Jag återkommer den 28 juni!

Au Revoir!
/Stilist

Jag är beroende

Dagen har tillbringats med att titta på House of Elliot och brodera, jag är beroende, av båda. Undrar hur detta ska sluta?





/Stilist

Gå av sig ett wienerbröd?

Aj! Så ont jag har i fötterna, jag har traskat runt alldeles för mycket idag i alldeles för nya skor. Först blev det en promenad ut till Rosendal tillsammans med Fia där jag åt deras sallad med makrill. Det var många som hade samma tanke om att ta en lunch där så köket langade ut sallader på löpande band.



Sedan blev det mer promenad tillbaka till stan och till riddarbageriet tillsammans med Teresa, vi gick även och kollade i lite affärer sen, som alltid när vi är ute på stan. Två modegalningar genererar normalt fönstershopping. Mums för tartletten (eller vad den nu hette).


/Stilist


84. Sandaletterna



Inför min studentbal köpte jag dessa kolafärgade sandaletter från Ecco, sjukt snygga, sjukt bekväma, ja sjukt bra helt enkelt. Mitt mesta sommartips till er är dessa skor!

/Stilist

Dagens lunch

Imundigades på caffe nero, sallad med halstrad tonfisk, mums!



/Stilist

Stockholm i mitt hjärta

Igår när vi satt och väntade på vårt bord var det såhär vackert.



och sedan när vi tog en nattlig promenad efter middagen var det lika vackert fast mörkt.



Stockholm är allt en bra vacker stad.

/Stilist

85. kedsen



Mina converse har sjungit på sista versen ett bra tag nu så i veckan var jag och köpte ett par keds, det är första gången jag provar dem så jag hoppas på att det blir en positiv upplevelse. Känns kul med ett par röda skor såhär till sommaren med allt marinblått och vitt och plus i kanten för att man faktiskt fick med både vita och marinblå skosnören. Nu ska jag bege mig ut på äventyr.

/Stilist

Bless this home

Nu ska jag ta mig in till stan för middag med ett gäng härliga vänner. De nya klackarna åker på, liksom hermésarmbandet. Men ett par ballerinor hänger med i väskan ifall behovet kommer. Ifall jag ätit hemma hade jag med största sannolikhet lagat något franskt och serverat det på det här fina grytunderlägget från Svenskt tenn jag fick i studentpresent av kusinerna.



/Stilist

86. De höga klackarna



Jag tror inte att ni riktigt fattar hur stort det här steget var för mig, jag ramlar överallt, hela tiden. Ofta i trappor och alltid inför folk. Höga klackar och jag har alltså aldrig varit särskilt tighta men de här paret från vagabond var både sköna och jäkligt snygga. Jag tror att jag ska inviga dem ikväll när jag ska på middag. Önska mig lycka till!

/Stilist

Julie och Julia



Ni som läser den här bloggen relativt frekvent har nog insett att det här med matlagning är min grej. Därför är det föga överraskande att jag föll handlöst för Julie och Julia, en film om mat med två av mina favoritskådespelerskor Meryl Streep och Amy Adams. Julia Childs "dooos" och Julies misslyckanden letade sig raka vägen in i mitt hjärta. Så den tycker jag att ni ska se en regnig sommarkväll.

/Stilist

Regnvädersmat



Kvällens middag bestod av sparrissoppa med gateaubröd och pocherat ägg, så gott!

/Stilist

Coffeetable-books



Jag fick två riktigt fina så kallade coffee table-books i studentpresent, jag älskar verkligen stora fina inbundna böcker och de här kommer att göra sig fint i bokhyllan och på ett framtida coffetable.

/Stilist

Hermés



Av min kära familj fick jag ett orange paket i studenthögen, hjärtat klappar lite extra när man får en ask från Hermés, vad kan det finnas i tro?



Ett vackert armband i klassiskt orange, underbart! Bismarck-länken fick jag i 18-årspresent.

Det sitter fint på handleden ska ni tro, det kommer att användas flitigt, det känner jag på mig.

/Stilist

Studenten

Så har jag tagit studenten, tiden på Viktor Rydberg Jarlaplan är över, slutet på en era. Jag har inte skrivit så mycket för att det har varit en sån härlig tid med studentbal, målning av lakan, umgänge en masse och själva studenten. Jag hade en jättefin student med champagnefrukost i humlegården, studentlunch, utspring i solskenet, flakåkning, mottagning och slutligen slutskiva. En underbar men sorglig dag fylld med både tårar och skratt. Nu kommer jag förhoppningsvis att blogga mer och ni får följa mig på nya äventyr!

/Stilist

Dagens fika



dagens fika det vill säga budapestrulle och cola light imundigades på nk. Mums! tanken var att vi skulle hitta en nationaldagsbakelse men det misslyckades.

/Stilist

NK sätter stilen



Nk pyntar med bild på bröllopsparet, sånt gillar vi. Bilden togs på vägen till kungsträdgården där min vän Therese tävlade om Ted Gärdestad-stipendiet. Gårdagskvällen spenderades på parkteatern, vi gillar även sommarstockholm.

/Stilist

The Last Song

Idag struntade jag i solen och värmen och gick och såg The last song i en kall biosalong med två vänner. Den var oväntat bra, här kommer trailern.



/Stilist

RSS 2.0