Jag drar till paris!

carrie
bild: aftonbladet

Imorgon bitti eller sent inatt, beroende hur man ser på saken så drar jag till paris med franskagruppen för att turista och öva på min franska. Jag tar inte med mig datorn och är tillbaka som vanligt på tisdag.

Ikväll så blir det brasa med vänner och tidig hemgång.

Vad gör du ikväll?

/Stilist

Time is money


image125


Åh jag behöver verkligen en klocka, gärna denna från marc by marc jacobs. Jag ska spana på den i paris så få vi se om det blir nåt köp.

Bär du klocka?

/Stilist

I believe I can fly

image123
bild från nylon

Som sagt så åker jag snart till Paris och när man flyger så är det kort sagt nödvändigt att ha ett gäng tidningar att läsa. Jag har en massa hemma som jag bara hunnit skumma igenom men nya nylon måste inhandlas så snart som möjligt, ser fram empt gossip girl artikeln som ser väldigt lovande ut. Andra nödvändigheter när man flyger är för mig; värktabletter, godis, ipod, sovmask och en bra bok.

Vad kan inte du flyga utan?

/Stilist

Lite vårigt sådär

bil blass
bilder från style & netaporter

Veckans designer är Bill Blass på grund av hans softa sommarklänningar. Jag älskar de 2 översta , den til vänster är blommig på rätt sätt och den till höger är en ultimat festklänning. Den ndere till vänster vore underbar på en sommarbrud och den till höger känns nästan lite space-inspirerad.

/Stilist

Ma valise

Tror jag att det ska vara? Jorå just nu så håller jag på att packa till parisresan, mycket svart och vitt blir det med enstaka färgglada inslag. Men väskan är det största problemet, jag har bara pyttesmå väskor eller jättestora och jag är ute efter ett mellanting. Men den här gången så finns det inte tid att införskaffa någon ny men till nästa gång så skulle någon av dessa från Alstermo Bruk, Lous Vuitton eller Oilily gärna få finnas till hands.

image121

Vad packar du med?

/Stilist


Helgens festlookimage120


klänning: bottega veneta, kavaj: stella McCartney, skor: lanvin , väska: antik batik

Igår på 08 så var jag klädd i samma stil som ovan dock ganska så mycket biligare. Jag brukar nästan alltid ha färg men ibland så blir det istället någonting mer neutralt.

Vad föredrar du, neutralt eller färgglatt?

/Stilist

Sommar


368570-119
klänning: matthew williamson, skor kg & solisar från d&g

Idag så har vädret här i Stockholm varit helt fantastiskt. Jag njöt av det genom en promenad men skulle inte outfiten ovan vara härlig på ett grillparty? Dock är det inte looken jag vill satsa på i sommar utan jag komme rnog vara någon slags rock, hippie, maskulin, 50-tals festivalbrutta. Låter det konstigt? jag tror det blir snyggt fast dock inte mes alla stilarna samtidigt. Nej nu så blir det dirty sexy money och kanske lite plugg.


Vad klär du dig i i sommar?

/Stilist

Fashionista

Igår så fick jag hem Martina Bonniers bok Fashionista. Först och främst så måste jag säga att den var otroligt fin med de vackra färgerna, fina pappret, den svarta rosetten och den fina påsen som den kom i, perfekt utvändigt så at säga. Sen så gillade jag för min del verkligen insidan också. Visst att Martina har en shoppingekonomi som de flesta bara kan drömma om men boken innehåller ändå en hel del bra tips och visst är det roligt att få läsa om en människa som verkar bada i lyxiga kläder?

Vad tycker du om Martina Bonnier och Fashionista ifall du läst den?

/Stilist

Down with love

image118
bildkälla

Igår såg jag och lillasyster filem Down with love. Den utspelar sig i New York på 60-talet och kläderna är helt fantastiska. Kolla bara på outfiten ovan, känns som en föregångare till legally blonde (även om den här filmen kom senare). En rolig sak att veta är att alla kläderna syddes upp specielt för filmen för att de skulle ha varit splitternya på 60-talet, så de skulle se splitternya ut även i filmen.

Jag ser alltd på kostymdelarna av filmers extramaterial, helst flera gånger.

Ser du på extramaterial?

/Stilist

Veckans stil

image117
källa

Står Ashlee Simpson för. Jag hade gentligen tänkt ta en härligt vårig outfit men sen så dök Ashlle upp och såg så fin ut i sin häftiga klänning, röda hår och superfina halsband. Någon som vet vad ett sånt kostar? Själv skulle jag inte ha valt de skorna.

Vad tycker du?

/Stilist

Blommor!
image116

bild

På yves saint laurents visning inför våren 07 så tog man det här med blommor tt steg längre. Man gjorde helt enkelt om catwalken till en vacker lila blomsteräng, genialiskt om ni frågar mig. Mode handlar för mig om att helt rikta in sig på någonting för att nästa säsong helt byta håll. Jag uppskattar själv personlig stil mer än mode men finner det ändå underbart.  Och ja, jag ska vara blommig på festen ikväll.

Om ni känner för att satsa på blommor i vår gör det fullt ut! Rota fram en blommig duk hos mormor, dekorera fönserbrädorna och klä dig som en blomstrande sommardag. Vad väntar du på?

Förresten, vore det inte helt underbart om man dukade upp mängder ed picknickfiltar på en äng och hade modevsining i mitten? Tåls att tänka på.

Gillar du blommigt  och blommor?

Kolla in vad
Alexandra, Elsa, Katalin och The city skriver om blommor.

/Stilist
Blod, svett och tårar, ett en vecka sent inlägg som jag kände för att skriva


bild

Jag tänkte berätta lite om mig själv, jag är 17 år och går första året i gymnasiet. 3 år går vi i gymnasiet och innan det så har man gått 9 år i högstadiet, det blir en jäkla massa raster och lektioner i längden. Man kan inte vänta tills det tar slut samtidigt som man blir livrädd av blotta tanken på någon sorts frihet och ansvar.

I torsdags var jag på tibbles premiärsvisning av fame, otroligt bra och duktigt gjort av estettreorna. Det extra roliga var att alla skådespearna och genierna bakom scenen nog kände igen sig väldigt mycket. Alla olika personer, stilar och som det sas i musikalen, sköldar att gömma sig bakom.  Det gjorde nog alla i publiken också. Hursomhelst så tycker jag verkligen att ni ska gå och se den, kostar endast 70 pix för ungdomar och 140 kr för vuxna.

Måste ju säga att jag ser fram emot musikalen om 2 år då det är mina kmpisar som står på/bakom scenen.

Hur var din skolgång? Vem var du?

/Stilist

psst, kolla även in vad Modisten, Elsa, poemmaker & rubia har att säga om skolan.

The scarf

image114

Här är en skymt av min nya fantastiska, ultmata sjal. Den konkurrerar ut alla de andra. Sådär underbart piratbohemiskfinlitepalestinamedintepolitisktladdad är den.

Jag är lycklig

/Stilist

psst, den är köpt på  jackie

Tisdag...

image113
källa

En dag som denna så skulle jag helst vilja krypa upp i en mjuk fåtölj och titta på en bra film som Finding Neverland men istället står plugg på schemat.

Jag vill ha sommar, nu

/Stilist

Dagens köp

schal

Blev unicef-schalen från h&m. Skitsnygg är den och kommer att användas flitigt. Kostar 80 spänn och 25% går till unicef.

Nej, nu så blir det plugg.

Vad gör ni ikväll?

/Stilist

Gårdagens galge

image110

Tänkte börja visa lite oufits a la Emilia och startar med gårdagens då dagens inte var något att hurra för.

- tischa från hm divided, organic tror jag också at den var med superfina illustrationer och supermjuk. I övrigt inköpt i tisdags.
- Fuskskinnkjol från gina tricot
- svarta randiga strumpbyxor från h&m
-svart kashmirkofta från ashima
- pins från backyard babies och the arctic monkeys
- väska från mulberry

Vad hade du på dig idag?

/Stilist

Serena van der woodsen


image109

bild: här, här, här, här och här

Jag lämnar er för dagen med ett litet kollage, just detta är ett hastverk men ni kan vänta er fler bilder på Serena i framtiden.

vad tycker ni om Serenas stil?

/Stilist

Back on track!image108

allt från netaporter

Nu så funkar datorn igen och jag är beredd att komma tillbaka för fullt så att säga, detta firas med ett festfint kollage.

Ska ni på några roliga fester?

/Stilist

Ni får ursäkta det sena inlägget

men blogg.se har som sagt strulat lite. Jag kan för närvarande inte blogga på som vanligt pga datorkaoset här hemma men då klimat och miljö är en viktig fråga så tycker jag att ni ska köpa lite mer ekomat och tänka på vad ni gör. Att byta till lågenergilampor och ta bussen då och då kan hjälpa så otroligt mycket. 

När jag och min vän daniel hade fölsefest för en vecka sedan så hade vi eko och veggo tema på maten och ja ibland är det dyrare men det smakar och känns så mycket bättre. Jag ska lägga ner mer tid på det här när allt är som vanligt igen med datorer men jag vill gärna veta.

vad gör du för miljön?

/Stilist

RSS 2.0