Indien



Tidigt imorgon bitti lämnar jag detta land för att dra till Indien i 2 veckor. På återseende!

/Stilist


Lill-Lördag


Klänning: K Karl Lagerfeld
Leggings: Vince
Skor: Bottega Veneta
bilder: netaporter.com

Ikväll är det först The widows och sedan 100-dagarsfest, en galet rolig onsdag helt enkelt. Jag planerar att svida upp mig i någonting liknande looken ovan dock kommer min klänning från h&m, leggingsen från lindex och skorna från monki men vem bryr sig?

Vi ses ute i stockholmsnatten
/Stilist


Roligare än filosofiboken



Idag fick jag hem dessa två nytillskott till mitt stilguidebibliotek. De ska läsas när plugget för dagen är avklarat. Jag återkommer med rapport om läsvärde.

/Stilist


Jag ignorerar vädret och drömmer om skor


alla bilder från netaporter.com
Bruna boots: Belstaff
Svarta nitkängor: Bess
Gummistövlar: Burberry
Kilklackar: Christian Louboutin
Broques: Church's
Moccasiner: Minnetonka
Stövletter: Giuseppe Zanotti
Musballerinas: Marc by Marc Jacobs
Bruna stövlar: Miu Miu
Rosa ballerinas: Tapeet
Svarta stövlar: Vivienne Westwood

Alla dessa skor skulle mer än gärna få flytta in hos mig så fort snön är borta, just nu känns det dock som att det aldrig kommer att inträffa. Jag ska precis påbörja projektet att klä mig tillräckligt varmt och sedan ta mig till skolan. Önska mig lycka till!

/Stilist


Istället för att vara utomhus



För att varva ner när skolan och livet i allmänhet är rätt kaotiskt brukar jag ta härliga promenader och läsa, den senaste tiden har det på grund av vädret blivit mer av det senare. Två favoriter i februarikylan är Marina Lang och Agatha Christie.

/Stilist


Dagens önskeoutfit


stövlar: Vivienne Westwood
strumpbyxor: Falke
klänning: Steven Alan
halsband: Mawi
väska: Jil Sander
bilder från netaporter

Just nu gör jag allt utom det jag borde göra, det vill säga skriva min projektrapport. men skriva den måst jag, har dock sällskap av morden i midsummer, thé och doftljus. Senare idag när jag ska ta en fika med Cissi och sedan på studiebesök med skolan hade det inte suttit helt fel med outfiten ovan. Stövlarna är helt fantastiska och klänning ursnygg, ja det är förresten halsbandet och väskan också. Men nu, plugg!

/Stilist


Frys

BJÖRK&BERRIES Raspberry Blossom Vitalising Foam Bath
bild från eleven.se

Efter dagens djurgårdsvarv åkte jag hem och åt semlor, dock frös jag så absurt mycket att det enda som fanns att göra var att krypa ner i ett varmt bad. Jag skulle gärna ha haft denna skummande produkt hemma just då.

/Stilist


Semmeldagen



Idag lyckades jag med konststycket att vakna när jag skulle gå till bussen, då var det bara att inse att det inte blir någon filmkunskap för mig idag. Men in till skolan ska jag och sedan ska en vän mötas upp och semlor inhandlas, självklart på Tösses.

Vart köper du dina semlor, eller gör du dem själv?
/Stilist


Fint



Fint är när mina föräldrar kommer hem från landet med den här boken till mig, den är alldeles fylld av fantastiska bilder på folk i tjusiga 1800-talskläder.

/Stilist


Hemmakväll á la Stilist


Kofta: 3.1 Philip Lim
Byxor: Fendi
Linne: Hanky Panky
Sockor: Falke
Alla bilderna kommer ifrån netaporter

För en gångs skull är jag hemma en fredagskväll, jag brukar förresten inte vara hemma någon kväll nuförtiden. Just därför ska det bli himla skönt med en lugn kväll med först plugg och sedan 500 days of summer med lillasyster, vi ska trots allt ut ur huset alldeles för tidigt imorgon bitti och återvänder någon gång under söndag eftermiddag. Just nu sitter jag och dricker ginger ale som lätt är en av de godaste läsksorterna och kollar in glamourama, förut var det vampire diaries, ingen verkar överdrivet lovande såhär vid första anblicken men vem vet, jag kanske blir fast?

/Stilist


Liljevalchs

Igår var jag Hanna, Hannah och LeandroLiljevalchs vårsalong, jag har gått på den många år i rad nu och det är alltid lika roligt, ett totalt potpurri av olika stilar och tekniker.  Vi gick först runt och tittade på allt och sedan gick vi igenom alla salarna och pekade ut våra favoriter. En trevlig eftermiddag med trevligt folk helt enkelt. Passa på att kila dit du med, på tisdagar och torsdagar är det kvällsöppet.

/Stilist

Läslust



Babes i Beijing, Alkemisten och Allt är några lästips från mig i februarimörkret.

/Stilist


Vårens shoppinglista

Jag trivs med att göra shoppinglistor inför höst och vår med vad som skall inhandlas, här kommer vårens.

Jeans/byxor: ett par schyssta shorts

Klänningar: studentklänning, balklänning, mösspåtagingsklänning, födelsedagsklänning,

Kjolar:
Några bra till alla mottagningar

Jackor -

Skor: bal/studentskor , röda keds

Koftor/tröjor: -

Väskor: balhandväska

Blusar/toppar: Bra till studentmottagningarna, vita, ljusa

Huvudbonad: 1 plommonstop i svart, marinblått eller rött

Övrigt:skivkläder

Mycket sommarkläder med andra ord, vi får se vad jag kan finna i klädkaoset.

/Stilist


Väldoft

Idag hade jag och Aline storartade planer på att gå djurgårdsvarvet och sedan shoppa efter skolan. Efter en titt ut genom fönstret och åsynen av mängder med snö valde vi dock att bara shoppa, djurgården får det bli på lördag istället. Jag var på jakt efter en väska som inte fanns någonstans, hittade ett substitut men den fanns tydligen inte heller, aja vi får se hur det löser sig. Dock shoppade jag ett härligt doftljus med namnet Italian Tangelo från voluspa och fick då ett med namnet Capri Fig Frangipani på köpet, trevligt, trevligt.



/Stilist


89, de svarta kängorna





Jag har letat efter ett par svarta kängor hur länge som helst, dessa som ursprungligen kommer från monki kom till mig på avvägar, men gratis så jag är nöjd. Om jag inte vore så benägen att ramla när det är snö hade de åkt på redan imorgon.

/Stilist


90, de svarta ballerinaskorna



Jag har känt behovet av ett par nya svarta ballerinaskor i över ett år och i julas gjorde jag slag i saken och köpte dessa på angela c. De uppfyller alla mina kriterier: bra kvalitet, enkel men söt design och så är de bekväma, perfekt!

/Stilist


91, de blå pumpsen





Inhandlades second hand för en tia, jag gav en guldpeng och fick ett par finfina blå skor som ska användas flitigt när vädret blir mildare. De blir perfekta till en sjömansinspirerad look.

/Stilist


Halv 8 hos mig

Så sitter man här famför laptopen på måndagsmorgonen efter en himla fin helg. Fredagskvällen tillbringades hemma hos mig med en elevrådsmiddag, Emma bjöd på toast skagen, Axel på pasta och Aline på brownies med vit choklad och hallon, Theo och Peter stod för dricka och godis, trevligare kan man knappast ha det.

I lördags drog jag till min kompis Jeppas galleri, galleritjejs tillsammans med Sanna och Anna, där var även en massa mer skönt folk från vrg. Det var sjukt mycket folk men mysigt och jag gillade det jag såg, t ex Leandros filmer och Varjas monolog. Sedan drog vi vidare till dracula-återträffen på esplanad och sedan körde jag med en tidig hemgång för jag var så sjukt trött.

Söndagen tillbringades i kyrkan med vänner och sedan kom Hanna över på middag hos mig, det bjöds på laxpasta och hembakta havreflarn. En himla fin helg med himla fina människor helt enkelt. Nu är det dags för verkligheten i form av skola, dock har jag bara tre timmar teater idag, score!



/Stilist


RSS 2.0