Pannkakor, tim walker och te


bildkälla  foto: tim walker


Idag har jag varit iväg på pannkakslunch hos Hannah. Hannah Gillar te och hon gillar tim walker, hon gillar även en massa andra saker men just idag så kom jag hem med ett spärngande behov av tim walkers bok och spännande teer. Resultatet blev en tik walker bild här på bloggen och en kopp glöggte eftersom att jag måste dricka slut på det här teet innan jag får bege mig till nk och köpa nytt. Snart är det middag och sen beger jag mig till min kompis Markus för att i glada vänners sällskap titta på melodifestivalen. Men först ska lite plugg klämmas in.

jag hoppas att ni har en finfin lördag och om du har något tips på gott te kommentera gärna

/Stilist


 


Snyggo



Eftersom att jag sitter hemma i björnborgunderställ och skoltröja så visar jag er en fin bild från sartorialisten för fin inspiration. Så himla snygg.

/Stilist

Skoyra

Jag är så himla sugen på ett nyt par skor just nu, helst kängor i ankelhöjd men jag hittar inga som lever upp till mina kriterier. Jag hade tänkt köpte det här paret från rizzo men insåg snabbt att klacken var mig övermäktig. Men nya skor står fortfarande på tapeten, det kanske blir det söta kilklackarna från rizzo måntro? Ska prova dem imorgon.
Crocco stövelSnörsko på kilklack

vilket par är snyggast enligt dig?

/Stilist

Flickorna på parad

Igår gick oscarsgalan av stapeln, jag höll mig vaken typ halva. Men jag hade det nice, låg i pyjamas i soffan och chillade och tittade. Jag är överlycklig över Kate Winslets och Heath Ledgers vinster, Kate hade ett grymt tal och inte ett öga var torrt när Heaths föräldrar och syster gick upp för att ta emot hans pris. Sedan måste jag säga att galan  var grymt organiserad och rolig att titta på, Hugh Jackman är en favorit här i huset och han var grym som vanligt, även presentatörerna var grymma. Men nu till klänningarna!



Anne Hathaway, Evan Rachel Wood, Nicole Kidman och Taraji P.henson satsade på ljusa, prinsessliknande men smala fodral. Vackert men en smula tråkigt kan jag tycka. I alla fall för Nicole som nästan alltid bär klänningar i dne här stilen. Jag tycker att Taraji lyckades bäst med sitt vackra halsband som jag tror är vintage.Hon var även fantastisk i Benjamin Buttons.



Miley Cyrus, Marisa Tomei och Penelope Cruz satsade även dem på vackra ljusa prinsessklänningar, jag tycker att Penelope passade bäst i sin men det är trist att hon alltid väljer "samma" klänning.



Sedan till tre av mina favoriter som alla gick lite i blått, otroligt vackert och jag älskade som sagt Winslets tacktal. Ska även nämnas att alla dessa damer alltid är underbara och originella att se på röda mattan.





Två övriga favoriter var Halle Berry vars klänning kändes som en bättre version av Beyonces stass, sedan var Natalie Portman gudomligt söt och avslappnad i sin rodarte.



Slutligen två missar enligt mig; Amanda Seyfried klär i rött men är helt enkelt för liten för den här valentinon, den äter upp henne. Sophia Loren är helt enkelt för mycket från topp till tå.

vad tycker du?

/Stilist

bilder från style.com


Gala!


bildkälla


Nu börja oscarsgalan, wiho! Miley Cyrus ser ovanligt elegant och söt ut.

Sitter ni uppe ikväll? Och tror ni att det blir någon skandalklänning i år?

/Stilist

Pyssel

Idag syr jag mitt i allt plugg och fix, glasunderlägg och en balettig kjol står på agendan. Kul!


bildkälla

Gillar du balett?

/Stilist

Hur man gör en pluggkväll roligare

 
1, Man äter en god middag, typ smarrig sallad.


2, Man kokar te i kanna, så mycket mysigare än tepåsar


3, Chai-te är smaskens


4, Bra musik i lurarna, typ veronica maggio och little shop of horrors soundtracket


5, och såklart doftljus

Vad är era knep för en mysig jobb/pluggkväll?

/Stilist

Matmat



Favoritfrulle, rostade dinkelmackor med avokado och en bananmjölkdrink



Och favoritmiddag, hemlagade osttortellinis med tomatsås


Vad åt du idag?

/Stilist

Alla hjärtans dagfest

Idag så var det alla hjärtans dagfest i plugget, komplett med lite naket, lite dans, lite hångel, lite snyggon och lite musik. En perfekt kväll med andra ord, och glöm inte att kolla in albino mammut.

/Stilist


Nice!

Sonia by Sonia Rykiel Cherry sweater dress


Igår bokades en sommarvecka i nice för mig och tre vänner. Netaporter får gärna buda över den här klänningen till mig innan dess.

Imorgon ska jag på alla hjärtans dagfest i skolan så det lär bli noll bloggning, men det tar jag igen i helgen.

Ska du resa någonstans i sommar?

/Stilist

Ikeakompetens



Min nya stol trivs finfint tänkte jag börja med att informera om. Kudden är en gammal ikea. Ikea åkte jag även till i lördags och införskaffade en hatthylla och en klädställning.



Såhär ser hatthyllan ut, klädställning kommer upp på bloggen i sinom tid.



Tänkte avsluta med att visa upp en klänning jag sydde upp i helgen, inte alls snygg på galge på bild men på en kropp i verkligheten gör den sig riktigt bra.

Nu blir det plugg och lipstick jungle resten av kvällen för min del, vad blr det för dig?

/Stilist


En hemmafru, jag?



Idag så har jag bakat vallstena valnötsbröd, mumsmums. Ett gott pålägg är hemmagjord apelsinmarmelad, se där det gjorde jag typ förrförra helgen.



Denna helg har varit tämligen pysslig och effektiv.

Vad har du gjort i helgen?

/Stilist

Matigt

/

Idag gjorde jag en quornfärspaj till middag och den gjorde stor succé, riktigt smaskig faktiskt. Det är väldigt gott med paj men jag hinner verkligen inte göra det på vardagar för då blir det så sen middag. Ioförsig äter vi en relativt tidig middag är, helst klockan 6.





På tal  om mat så måste väl den godaste efterrätten  just nu vara sharonfrukt och kiwi, sä himmelskt gott, mums!


Jag vet att det här bloggen är väldigt matbloggig just nu men tja, why not liksom?

/Stilist

Stol



Den här helgen när jag börjar bli frisk och är uttråkad efter att ha varit sjuk och hemma sen i tisdags så drogs en massa projekt igång, och vissa avslutades. Symaskinen har gått varm och mitt rum är ett mindre kaos. Förhoppningsvis så kan lite förändringar i rummet äga rum i veckan men ikea besöks redan idag.

En sak jag skulle leta efter på ikea  var en vit korgstol men då tyckte mamma att vi redan hade en hemma. En fin en från cobbham eller nåt. Finnemang!


Bilder på avslutade syprojekt kommer senare.
 

vad gör du idag?
/Stilist

Så tråkigt att klockorna stannar

Ja ungefär så kan det kännas när man sitter och kämpar med en betygsavgörande samhälle b uppsats, toppbetyget känns långt borta och man börjar förlika sig med tanken på ett vg när man sitter snuvig och försöker tota ihop något bra och intelektuellt. Men då kan man ju alltid ta en liten bloggpaus. En sak jag ska ta tag i snarast är att lämna in en massa klockor på lagning. 


Nope ingen av dessa fungerar, eller jo den andra från höger men armbandet är sönder.



Ej heler min vackra parisklocka fungerar som den ska.

Någon som vet ett bra och billigt ställe i stockholm  jag kan lämna in dessa på?

/Stilist

skoltrender


bild

Har ni tänkt på hur märkligt det är att varje skola har sina interna trender? Jag minns vissa gina tricot linnen alla skulle ha i sexan, vilken jacka alla ville ha i åttan, vilka jeans man skulle ha i ettan på gymnasiet. Ytterst intressant fenomen tycker jag, i min nuvarande skola finns alla möjliga olika inriktningar men några tydliga gemensamma närmnare finns;

- en mulberry bayswater på armen
- tjocka svarta glasögon  á la ysl regerar men vilka utmärkande bågar som helst funkar
- converse all stars
- snörkängor


Antagligen relativt vanliga tonårsattribut men i alla fall, finns med stor säkerhet en massa jag inte tänker på just nu.


Vad är/var poppis på din skola?

/Stilist

Sjuk...



Idag är jag hemma och sjuk, då kan det se ut såhär. Jordgubbste i en bautakopp, samhällsplugg och mobil nära till hands.


Nej nu ska jag skriva en argumenterande samhällsuppsats, in english.

Wish me luck

/Stilist

Stickat och klart




Efter många om och men blev ännu en halsduk klar, denna är en sen julklapp alternativt tidig födelsedagspresent till min kompis Emelie som ska få den nästa gång vi ses. Nu kliar det i fingrarna efter att köpa nytt garn, har två idéer jag genast vill sätta igång med. Lär dock bli en sportlovsaktivitet på grund av allt plugg vrg pumpar på med just nu. Franskaprov idag till exempel; prov på konditionalis, debatt om svenskar och invandrare och slutligen en redovisning om coco chanel.

Talar du franska?

/Stilist

Veckans matsedel


Vi äter väldigt god (vegetarisk) mat hemma hos mig och jag tänkte dela med mig av följande veckas matsedel. Det är jag som är fuskveggo (äter fisk) så när jag inte äter hemma äter resten av familjen kött, som t ex på tisdag.


Måndag middag:

Quornfärssås och potatismos

Tisdag middag:

Falukorv i ugn

Onsdag middag:

                                                                                    Libanesisk zucchinipanna

Torsdag middag:

                                                                            Rostade grönsaker med böndipp

Fredag middag:

Knapergrillad lax med gurkyoghurt

Lördag middag:

Quornfärpaj

Söndag middag:

Sötpotatissoppa  med vallstena valnötsbröd

Mums!

Hur planerar ni era middagar?


/Stilist


These pants are bananas



I fredags tog jag och Nelly en liten runda på stan efter skolan, vi vandrade helt enkelt från jarlaplan till hötorget och dancegymshop. Nelly köpte ett par svarta mjukisar och jag dessa underbart sköna dansbyxor från bloch. Nu dansar jag visserligen inte längre men läser kursen fysisk teater och kände därmed ett behov av ett par grymt rörliga byxor som inte riskerar att glida ner så fort man rör sig. sedan lär de även användas en hel del i tanzania i sommar.

Jag är supertaggad inför mimen imorgon nu, wihi!

Tillbaka till franska och samhällsplugget

Dansar du?

/Stilist

RSS 2.0