Samlande

Ibland tänker jag att vi går runt här på jorden och bara samlar. Samlar på minnen, relationer, upplevelser och förstås saker. Jag har inget jag officiellt samlar på men å andra sidan kan jag inte få nog av böcker, filmer, kläder, skivor, smycken, porslin, konst. Det enda som folk runtomkring mig vet att jag samlar på är korkar (till ett framtida inredningsprojekt), iittalas origo-serie och starbucks-koppar. Saker som kommer till använding gillar jag, tycker inte om att ha saker som inte används hemma så jag ger ofta och gärna bort överflödigheter. Dock är mitt nuvarande projekt att "bygga" en garderob, detta gör jag genom att köpa kvalitetsbasplagg. Några saker jag vill addera till mina samlingar i höst är svarta ballerinaskor, pärlörhängen, en grå och en beige basker och sen lite roliga skivor och böcker.

Vad samlar du på?

/Stilist


Väldoft på mitt loft

Under hösten när kvällarna blir mörkare, kallare och blåsigare så vill i alla fall jag ha det mysigt runt mig när jag läser läxorna. En kopp grönt thé, jazzmusik och ett doftljus är små humörhöjare. Även om jag gärna skulle vilja vara en connaisseur när det kommer till doftljus och ha en hel armada av dem hemma så tillåter inte studentbudgeten det men ett i taget kan i alla fall få stå på mitt nattduksbord, här är några som gärna får infinna sig där under hösten:



rabarber och lavendeldoft för 12 pund hos Laura Ashley


reseljus från voluspa via eleven för 159 kr


primal element franska liljan ljus går loss på 189 kr hos eleven


MOR:s förpackningar är hur fina som helst och på eleven kan detta köpas för 350 kr


Detta ljus från jaqua luktar buttercream frosting, 225 kr hos eleven


199 kr får du betala för ett boudour candle hos eleven

Vilket är ditt favoritdoftljus?

/Stilist


Höstmys i tv-soffan

Jag vet inte hur det är med er men jag tycker att något av det skönaste som finns efter en dag fylld av plugg, träning och andra trevliga men energikrävande aktiviteter är att krypa upp i tv-soffan med en kopp grönt te. När jag har som mest att göra brukar jag banda in alla roliga program och sedan titta på dme på lördagsmorgonen, underbart! Här kommer i alla fall mina favoriter i höstmörkret:



Lipstick jungle ger mig min new york dos en gång i veckan



Tru blood måste ha det snyggaste introt, jag såg det första avsnittet i veckan och låt mig säga att jag är fast.




Jag ska ge gossip girl ett nytt försök i höst



Ugly betty har också en snygg vinjett

Det var min tv-höst, hur ser din ut?

/Stilist


Gymma mig gul och blå

Idag började jag trean i gymnasiet och började direkt efter schemat. För mig innebar det lektioner från 8.30 till 16.00 inklusive två diagnoser och sedan ett kort elevrådsmöt, puh! Sedan har jag gymmat vilket jag verkligen ska se till att ta mig tid till i höst, men som allt annat bli det mycket roligare med fina kläder. Av gymfen önskar jag mig följande:


sweater från y-3 via netaporter



hoodie från juicy couture via netaporter


byxor från h&m


byxor från adidas by stella mccartney via netaporter

Vad tränar du i höst och vad har du på dig?

Nu ska jag ta en dusch och sedan sova, börjar klockan 12 imorgon och har bara svenska och kläddesign, vilken underbar tisdag!

/Stilist

Little red riding hood

Vogue gör ett reportage ispirerat av lilla rödluvan och jag gillar det. Modetidningar ska vara som att kliva in i en saga och det är alltid lika underbart med sagolika modejobb. Om du gillar det lika mycket som jag misstänker jag att även du blir sugen på röda jackor. Här kommer några av mina favoriter.


dkny via netaporter


vivienne westwood anglomania via
netaporter


H&m



h&m

Min favoritvårkappa är en röd a-linjeformad från h&m,  dock gillar jag mesvarianten med en röd basker också.

Investerar du i en röd kappa i höst?

/Stilist

Stilists höst

Det händer mycket i mitt liv just nu, eller ja snarare många nya projekt. Den här helgen kommer gå åt att förbereda inför allt. Jag tänkte lägga upp en lista över mina höstprojekt

- Träna 3 gr i veckan
- Vara engagerad i bokklubben och läsa fler klassiker
- Plugga i tid och strukturerat, bara ett gymnasieår kvar och det börjar på måndag
- Gå i kyrkan varje söndag, bästa avslutningen på veckan
- Pyssla så mycket som möjligt
- Jobba på med det dära körtkortet
- Blogga mer
- Vara kulturell, teater, musik, konst här kommer jag


Sedan är jag ledare för lite olika ungdomsgrupper och så ska jag och kompisar förbereda inför vår indienresa i februari.

Nu får vi hoppas att jag lyckas.

Vad gör du i höst?

/Stilist


 


Sommardagar

Idag har jag tillbringat min dag på skansen med Sophia. Vi vandrade runt, botaniserade i bodarna och tittade på djuren. På gamla konsum köpte jag tjusigt vichyvatten.



Och jag måste säga att stockhom visade sig från sin bästa sida idag.



Att ta djurgårdsfärjan till skansen är en höjdare. När vi var trötta i fötterna så styrde jag kosan mot Tösses för att ta en fika med Johanna,



Det var min härliga sommardag, på mig hade jag en grafisk vitrosa klänning, svart kofta, svarta strumpisar och converse.

/Stilist

Dagens outfit men i önskeversion

Första delen av dagen tillbringades i myskläder men sedan blev dte kväl och dags för att i trevligt sällskap först avnjuta middag på vapiano och sedan drink på proviant. Här följer en lyxverison av min outift för kvällen. Samtliga bilder från netaporter.



hoodie juicy couture


tischa stella McCartney


Kjol Hervé Léger



Strumpbyxor falke


ballerinas lanvin


väska marc by marc jacobs


armband roberto cavalli

/Stilist


Mocco

Det finns mängder med fik i stockholm och ett av mina favoritställen är mocco på östermalm. Bästa morotskakan i stan och tonfiskmackan går inte av för hackor den heller. Igår hamnade jag och Teresa där innan vi kollade in fina kläder på nininette och vackra möbler på Laura Ashley. Bästa området för lite trevlig fönstershopping en lugn torsdag.


snyggt bord från Laura Ashley

/Stilist

Nice

I juli var jag och tre vänner i Nice. Jag hade tänkt göra en reseguide men då krävs det att man skriver ner namn och adresser och lägga ner tid på det. Vi tog dagen som den kom, åt mycket hemma i lägenheten eller köpte billiga mackor och levde livet helt enkelt. Men här kommer i alla fall några tips:



Nice från en höjd, vi gick upp till de gamla slottsruinerna, väl värt. Andra sevärdheter är ryska katedralen eller ja helt enkelt vilken kyrka som helst, vi gick in i många. Sedan bodde vi nära musé massena som var kul att kolla in och dessutom gratis. Det finns ett fantastiskt porträtt av Sara Bernhardt där.

När det kommer till shopping så finns mycket runt place massena, bland annat galleries lafayette. För lyxshopping är det rue de la croisette  och avenue de verdun man ska besöka.



Vi tog även dagsturer till Cannes och Monte-Carlo vilket rekommenderas. Båda städerna är ganska små så man kan helt enkelt spatsera runt och få en känsla för platserna. Om man är trött i fötterna är det ett tips att ta en tågtur i cannes, väligt turistigt men man får se mycket av Cannes under en kort tid.



Ett självklart stopp i Nice är hotel Negresco, om man har pengarna ska maten vara grymt god men vi valde att gå dit för en drink sista kvällen. Klart dyrare än många andra ställen i Nice men endast lite dyrare än stockholmspriserna.

Har du besökt rivieran och var i så fall?

/Stilist

Barnsligt festligt

Idag är jag sugen på en festlig men lekfull partyoutfit. Dessa plagg skulle göra mig snyggast klädd på festen.



Klänning från preen via netaporter


finfina skor från charlotte olympia via netaporter

nyckelhalsband från tiffanys



ring från tiffanys

/Stilist

Bio, på en onsdag?

Igår var jag och min kompis Julia på bio, public enemies närmare bestämt. Riktigt bra var omdömet och det var underbart inne på svala sergel, en riktig oas mitt i varma stockholm. Andra filmer jag vill se i sommar är inglorious bastards och G.I. Joe. Vilka vill du se?




/Stilist

Golden



Jag fick ett fint halsband från världens bästa Hanna idag. Lite Lara Bohnik, lite Rachel Zoe och väldigt fest. Mjau

/Stilist

Augustis nödvändigheter

Augusti, månaden när man njuter av den sista ledigheten innan skolan börjar, badar nattbad, umgås med fina vänner, klär upp sig bara för att man har tröttnat på att gå osminkad. När man börjar känna en liten längtan efter skolan, om inte läxorna så kompisarna. Känner du igen dig? Här är mina nödvändiga ting för augusti:

1, En ny snygg väska för skolstarten, om jag hade denna underbara från Marc Jacobs i min ägo skulle jag le hela vägen till skolan.



2,  En baddräkt för lata dagar på stranden, vid poolen, i valfri park. Jag har varit sugen på denna från princesse tam tam (bild från bodhi) sedan i våras.


3, En snygg coctailring piffar upp vilken outfit som helst, dessutom går Rachel Zoe project just nu och hon älskar som bekant detta smycke. Den här från Celestina via netaporter gillar jag.

4, Något att läsa är alltid trevligt, just nu läser jag Jane Austens Emma som du kan beställa på amazon.com



5, En bra bronzer att bättra på brännan med, jag gillar smashbox produkter. Finns att köpa på eleven.se




Vad är dina nödvändigheter i Augusti?


/Stilist

Julilistan

Ny kategori här på bloggen, i slutet av varje månad (eller som nu precis i början av nästa) där jag listar månadens favoriter. Vilka är dina julifavoriter?


Nyckelplagg: svarta leggings, kanske inte det coolaste men definitivt det skönaste man kan ha på sig när vädret snabbt slår om

Skor: Mina hawaianas som jag köpte inför afrika

Sneakers: som vanligt mina grymma off-white converse

vardagsväska: en enkel tågpåse räcker just nu tycker jag

designer: mulberry, månadens investering

stad: svårt att välja, dar es salaam vinner nog men monaco och cannes var grymma städer

konst: min nyinköpta tingatinga tavla

restaurang: mitt kök, härligt att få laga egen mat

drink: pina colada på zanzibar, otroligt fräscht!

efterätt: hallon, jordgubbar, bigarårer, ge mig mina bär!

snacks: grönsaker och vitlöksdip

på läpparna: läppbalsam

på ögonen: wayfarers

schampo: vårdande för sommarhåret 

parfym: lanvin

vardagslyx: att ha tid att hänga hur mycket som helst med alla fina vänner

film: cosmonova, underskattat som tusan

butik: kyrkornas second-hand

/Stilist


tipsigt


bildkälla

Två av mina absoluta favoritmärken när det kommer till smink är smashbox och m.a.c men även när man äger dom där produkterna som de som arbetar i affären kan använda så bra kan det vara väldigt svårt att få samma effekt hemma framför spegeln. Men flera sminkmärken har väldigt bra hemsidor med videos och tips från proffsen. På m.a.c:s hemsida kan man tillochmed chatta med deras makeupartister. Så kolla in era favoritmärkens hemsidor för nya tips och idéer.

Vilka är dina favoritsminkmärken?

/Stilist

RSS 2.0