Mösspåtagning

Imorgon har jag mösspåtagning, då kommer jag att ha på mig den här från Gina Tricot./Stilist


Vad vore väl en bal på slottet

Jag fann ju även en balklänning när jag hade på mig spenderarbyxorna. Korallröd, mjuk och vacker från Filippa K, sedan så ska jag "glam it up" med smycken, frisyr och någon liten boa/stola/bolero./Stilist

Studentklänning

Det är nog inte bara jag som har svårt för att hitta kläder till speciella tillfällen, jag älskar att gå i affärer men hatar att känna att jag måste hitta en speciell grej, i det här fallet en studentklänning. Dessutom är jag varken förtjust i bohemiska vita klänningar eller de mer prinsessmässiga i spets som enligt mig ofta ser billiga ut. På coast på nk hittade jag dock en klänning som föll mig i smaken, 60-talsskuren och med ett vackert tyg blir det perfekt tillsammans med vita tygskor, en marinblå blazer och en fin väska.


klänning från coast


titta vilket vacket tyg


Skor från vagabond


väska från urban outfitters

vad hade du på dig/ska ha på dig på studenten?
/Stilist

Middag a la StilistÄr ensam i huset, då blev det varma mackor med stekt sparris och körsbärstomater, mumma!

/Stilist

Lördagens bestyr

Lördagen tillbringades tillsammans med min far, vi letade studentklänningar och fann en och dessutom skor och balklänning samt en väska, vi gratulerade oss åt balklänningen och åt lunch på NK's lilla matsal och när vi sedan hittat även studentklänningen samt det andra blev det bärtårta på tysta Mari. En inte särskilt tokig lördag./Stilist


ChocolatDagen har tillbringats sjuk framför dumburken, dock såg jag på något allt annat än dumt nämligen den gamla favoritfilmen chocolat. Nu ska jag påbörja ett middagsprojekt.

/Stilist

HarlekinFörra torsdagen hade jag studentskiva, jag var utklädd till en harlekin och hade på mig denna skapelse som jag knåpade ihop kvällen innan.

/Stilist

Lotta och Clara

Idag har jag varit lite lagom pretto, lagat palsternackssoppa och lyssnat på pikant. Det är bra det också./Stilist


En dag i solen

Idag har jag flanerat runt i stockholm tillsammas med min vän Hanna. Vi började med att promenera ut till Rosendals trädgårdar för lunch (tomat och linssoppa samt äppelmust) följt av fika (bananpaj).


Allmänt skitsnack och god mat i den strålande solen, förutom oss var det mest gamla par eller barnfamiljer där men Rosendals är grymt, ett av mina favoritställen. Sedan begav vi oss mot nationalmuseum där vi gick på Daniel Björks föreläsning om ideal, intressant men ingenting nytt under solen. Lite bloggspotting blev det också när både Agnes B och Lisa C satt i publiken, kan ha berott på att Daniel är en gammal rodeosnubbe.

/Stilist

Boktips

Årets bok i p1:s bokcirkeln är Blonde av Joyce Carol Oates, jag och några skolkamrater bloggar om den här.  Häng på vettja!

/Stilist 


HårfagertTänkte tipsa om två  finfina hårprodukter som jag gillar. Till vänster är det bumble and bumbles saltvattenspray som gör håret lite snyggt ofixat, och till höger har vi en lockfrämjande kräm från kérastase som gör att lockarna blir grymma när man använder exempelvis en locktång.

Har du några grymma hårtips du vill dela med dig av?

/Stilist

Vårskor

image97
källa: wedins

Åh vad jag vill ha dessa skor i gult. Dock kostar de 800 kr och jag har shoppingstopp, men vi får se vad som händer... Men jag fick en underbar grön kappa av Emelie idag, håll utkik så kommer det en bild ikväll.

Dagens skoldag bestod av två och en halv timmes matteprov, tre och en halv timmes rast och sedan en kvarts engelskt muntligt nationellt prov, kul... Nu så blir det plugg inför nästa prov.

/Stilist

Skivtider


Bilden är tagen av Linnea

Just nu är det skivtider för oss blivande studenter, igår gick min av stapeln och jag dansade runt iklädd en egenkreerad harlekindräkt. Dock är jag sjuk så nu ska det förhoppningsvis bli en lugn helg.

/Stilist

ZazuNu ska jag börja bege mig mot en afrikaskiva utklädd till zazu. Låt festperioden börja!

/Stilist

I vår vill jag

- dansa runt i stockholmsnatten tillsammans med fina vänner
- dricka hejdlöst mycket thé
- vara utomhus, sitta i parker och filosofera
- gå djurgårdsvarvet ofta och med ett bra tempo
- sy mycket
- vara i skolan så mycket som möjligt
- läsa bra böcker
- helt enkelt ta tillvara på tillvaron

vad vill du göra i vår?

/Stilist

PåskenJag tog påsklov i dess sanna bemärkelse, har tagit paus från i stort sett allt och bara njutit av livet, detta nutnign har innefattat en trevlig långfredagslunch (där alla fick pavlovabakelser till efterrätt, som den ovan) , påskpyssel, filmkväll, promenader, påsklunch med släkten, shopping, sagan om ringen maraton, påskmiddag i glada vänners sällskap och igår med min 19-årsfest. Nu är jag trött men glad och förhoppningsvis utvilad inför mina sista 9 veckor i gymnasiet. Nog talat om det här kommer en liten bildkavalkad från mitt påsklov.


Vackert påskpynt, jag älskar sådana här ägg man kan öppna. Som små tittskåp.


mandeltårta med nougattäcke prytt av ett babsan-ägg och en kyckling ihoppysslade av migPåskfintJag gjorde påskörhängen som fick mycken uppmärksamhet.

God natt!

/Stilist

RSS 2.0