Tråkigaste bloggen just nu

måste ju tveklöst vara min, har helt enkelt en kaosvecka och är hemma kanske 2 timmar om dagen då jag inte sover och försöker då hinna med att duscha och plugga. Efter söndag blir det förhoppningsvis bättre och tills vidare bjuder jag på en bild på en smarrig sallad jag åt på mocco häromdagen då jag och Josefin hade skolmöte.


Skärp dig!

Förra veckan gav jag mig ut på skärpjakt, behövde ett desperat men tycker att skärp är något av det jobbigaste att shoppa då de aldrig sitter riktigt som jag vill. Men det varde ljus och jag fick detta skärp specialgjort åt mig på SOM concept store i pub-huset. Tjejen som hjälpte mig var hur trevlig som helst och det hela slutade med detta fina skärp som man trär i länkarna så att avigsidan kommer fram och det hela blir råare och gör att det händer lite mer.



Påskäventyr



Nu drar jag ut på äventyr och återkommer på måndag, ciao!

Sommarkläder!



klänning - thomas wylde, skor - valentino, halsband - lanvin, jacka - theyskens'theory

Snörzoo



Helgens upptäckt: snörzoo, det bästa av två världar

Färska bär och skåne



Igår hamnade jag och EmmaCadierbaren efter en pizzamiddag (stans bästa pizza de modena) på Ciao Ciao Due. Vi åt deras creme brulee med färska bär och i eftermiddag åker jag till skåne över helgen. Så vi hörs på söndag kväll hörrni!

Tuna melt i vårsolen



Igår slog jag mig ner på en bänk på narvavägen för att äta middag innan kvällens musikalrep. Hade köpt med mig en tuna melt från foam för första gången och fick den i en liten låda. Jag var övertygad om att det skulle vara en dubbelmacka men som ni ser var den lite mer pizzaliknande och hur god som helst, dock såg jag nog aningens fånig ut när jag drog ut en liten bit i taget ut på kanten och tuggade i mig...

Plugg, pluggigare, pluggigast



Just nu sitter jag med mina skolböcker och en chailatte, förhoppningsvis hinner jag iväg till gymmet en vända för att spänna av lite och bränna lite av pluggodiskalorierna...


Today I want to wear this



jacka - burberry, skor - maison martin margiela, kjol - chinti and parker, tröja - michael kors, väska - DKNY

En Väska



I förra veckan när det var underbart vårigt ute och jag hade ätit lunch med Teresa promenerade vi till Palmgrens där jag köpte den finaste vår/sommarväskan. Jag hade en svart förut som min mamma köpte när hon var ung, den hade en underbar patina och mitt väskhjärta gick lite sönder när all rotting bara lossnade ut lädret. Jag ska se om jag kan få den lagad men nu har jag i vilket fall en underbar ny konjaksfärgad väska att upptäcka sommaren med.

Stilstudie: Stolthet och fördom








Vi börjar med Elizabeths stil, hon bär relativt enkla kläder, gärna i jordfärger som brunt , grått och grönt. Modellen är enkel och hon bär i stort sätt samma klänning men i olika konstellationer genom filmen. Ibland bär hon ett sidenband kring midjan och ofta sin mönstrade bruna schal. Även om klänningarna är enkla är ryggarna detaljerade och ger hela klädseln ett lyft. Elizabeth ligger i mitten av sina systrar rent stilmässigt. Jane bär ljusa färger, Lydia och Kitty rysch-pysch i stil med sin mor och Mary väldigt simpla, mörka kläder.







Här är ett antal exempel på Janes stil, som ni ser är den väldigt ljuv och romantisk utan att det blir överdrivet, hennes stil liknar Elizabeths men med ljusare färger och mjukare snitt.



Ett underbart exempel på differensen i stil mellan medlemmarna i familjen bennet. Mor Bennet samt Lydia och Kitty ser ut som pastelliga bakelser medan Mary ser ut att vara från en helt annan familj.




Mrs Bennets motto är verkligen extra allt när det kommer till stil.




Caroline Bingleys stil är lyxigare än de andra damernas, tygerna är dyrbarare och de är formade på ett annat sätt än Bennets kläder. Hennes stil tycks även vara tämligen flirtig men på ett förfinat sätt med den relativt avklädda balklänningen den underbara röda klänningen.

Vi avslutar med några underbara bilder ur filmen





En underbar Onsdag

Igår hade jag en alldeles strålande dag. Den började visserligen med att jag vaknade 10 minuter innan jag behövde gå hemifrån men efter en sådan start kan det ju bara bli bättre eller hur? Efter en lyckad körlektion och en intressant föreläsning mötte jag upp Teresa för en gudomlig lunch på Tures i form av inbakad lax, den var det godaste jag ätit på länge. Sedan blev det shopping och en cappuccino på Zanzibar innan vi åkte tillbaka till universitetet för en öppen föreläsning med Sofia Hedström, modemanifestet står numera på läslistan.



Det blev en hel del fönstershopping men jag köpte endast en sak jag velat ha väldigt länge, visar imorgon! Men i vilket fall, hur underbar är inte den här klänningen från Malene Birger? Som att någon sytt en klänning av ett segel och resultatet blev väldigt lyckat.



Sedan blev det årets första glass i solen innan jag åkte på musikalrep som varade resten av kvällen.


American Wife



Idag så har jag ätit rågrussinfrallor, druckit varm choklad och läst denna bok istället för att göra något vettigt. Det måste man få göra ibland. Boken är alldeles strålande, har läst Sittenfelds bok Prep tidigare men tyckte att den var för oklar. Men American Wife känns däremot väldigt tydlig men på samma gång smått surrealistisk, bra språk och ett fascinerande levnadsöde. Jag läser ca 20 sidor om dagen för den känns inte som en sträckläsningsbok och den lämnar större avtryck såhär. Kanske något för er att läsa under våren och sommaren?

Kan inte våren bara skynda, skynda litegranna?


klänning - topshop, armband och hatt - h&m, skor - sigerson morrison

Koppa Looken: Cracks




Byxor - 3.1 Phillip Lim, skor - Don Donna, blus - Stella McCartney, örhängen - Marni, halsband - Topshop, shrug - Topshop

RSS 2.0