Sommarmiddag
Häromdagen åt vi trerätters här hemma. Först ut var en liten sallad med rucola, crema de balsamico, rödbetor, chevre och valnötter.
Sen blev det bulgur som tillbehör det grillade.
Jag gjorde även en variant på sommarsås från norrgårde från Anna Bergenströms Under Valnötsträdet
gör såhär:
blanda 2 dl creme fraiche, 3 msk majonnäs, 1/2 tsk dijon, 1 pressad vitlöksklyfta, flingsalt, svartpeppar och en en massa gräslök. Det ska vara dill i men det hade jag ingen. Låt såsen sedan stå övertäckt i kylen i ca en halvtimme.
Slutligen hade jag bakat rulltårta från Leilas a piece of cake. Supergod och fräsch.
Gör såhär:
Gör först en rulltårtsbotten
skiva en liter färska jordgubbar tunt och rör ihop dem med 1 dl strösocker. blanda ner en kruka hackad basilika och rivet skal av en lime. Bred ut fyllningen och rulla ihop tårtan, skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Mums!
Vad gott det lät med rödbetssalladen, den ska testas här hemma!
Oj vad mycket vi åt den kvällen, men det var gott, vi får väl satsa på en lika trevlig kväll när hela familjen ses igen.
Oj vad mycket vi åt den kvällen, men det var gott, vi får väl satsa på en lika trevlig kväll när hela familjen ses igen.
mums vilken trerätters! rödbetor var det längesedan jag åt nu. bra påminnelse för det är ju så gott!