Stilstudie: Stolthet och fördom
Vi börjar med Elizabeths stil, hon bär relativt enkla kläder, gärna i jordfärger som brunt , grått och grönt. Modellen är enkel och hon bär i stort sätt samma klänning men i olika konstellationer genom filmen. Ibland bär hon ett sidenband kring midjan och ofta sin mönstrade bruna schal. Även om klänningarna är enkla är ryggarna detaljerade och ger hela klädseln ett lyft. Elizabeth ligger i mitten av sina systrar rent stilmässigt. Jane bär ljusa färger, Lydia och Kitty rysch-pysch i stil med sin mor och Mary väldigt simpla, mörka kläder.Här är ett antal exempel på Janes stil, som ni ser är den väldigt ljuv och romantisk utan att det blir överdrivet, hennes stil liknar Elizabeths men med ljusare färger och mjukare snitt.Ett underbart exempel på differensen i stil mellan medlemmarna i familjen bennet. Mor Bennet samt Lydia och Kitty ser ut som pastelliga bakelser medan Mary ser ut att vara från en helt annan familj.
Mrs Bennets motto är verkligen extra allt när det kommer till stil.
Caroline Bingleys stil är lyxigare än de andra damernas, tygerna är dyrbarare och de är formade på ett annat sätt än Bennets kläder. Hennes stil tycks även vara tämligen flirtig men på ett förfinat sätt med den relativt avklädda balklänningen den underbara röda klänningen.

Vi avslutar med några underbara bilder ur filmen

Kommentarer
Postat av: Vadstena-Akademien

Till dig som älskar Jane Austen!Missa inte Stolthet och Fördom i Vadstena i sommar!Kom till Vadstena slott i sommar och möt den mystiske Mr Darcy, den briljanta Lizzie och många fler karaktärer från Jane Austens älskade roman, Stolthet och fördom . I slottets bröllopssal blir romanen opera, med nyskriven musik av Daniel Nelson och text av Sofia Fredén. Föreställningen spelas på Vadstena slott 21, 23, 24, 26, 27, 29, 30 juli samt 1, 2, 4, 5, 7 augusti.För mer info besök vår hemsida www.vadstena-akademien.org.

2011-04-18 @ 16:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0