Nice

I juli var jag och tre vänner i Nice. Jag hade tänkt göra en reseguide men då krävs det att man skriver ner namn och adresser och lägga ner tid på det. Vi tog dagen som den kom, åt mycket hemma i lägenheten eller köpte billiga mackor och levde livet helt enkelt. Men här kommer i alla fall några tips:



Nice från en höjd, vi gick upp till de gamla slottsruinerna, väl värt. Andra sevärdheter är ryska katedralen eller ja helt enkelt vilken kyrka som helst, vi gick in i många. Sedan bodde vi nära musé massena som var kul att kolla in och dessutom gratis. Det finns ett fantastiskt porträtt av Sara Bernhardt där.

När det kommer till shopping så finns mycket runt place massena, bland annat galleries lafayette. För lyxshopping är det rue de la croisette  och avenue de verdun man ska besöka.



Vi tog även dagsturer till Cannes och Monte-Carlo vilket rekommenderas. Båda städerna är ganska små så man kan helt enkelt spatsera runt och få en känsla för platserna. Om man är trött i fötterna är det ett tips att ta en tågtur i cannes, väligt turistigt men man får se mycket av Cannes under en kort tid.



Ett självklart stopp i Nice är hotel Negresco, om man har pengarna ska maten vara grymt god men vi valde att gå dit för en drink sista kvällen. Klart dyrare än många andra ställen i Nice men endast lite dyrare än stockholmspriserna.

Har du besökt rivieran och var i så fall?

/Stilist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0